משרד עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה
משרדינו עוסק בתחום דיני המשפחה, דיני אישות ומעמד אישי בכלל ובפרט בגירושין, מזונות אישה, דמי טיפול ומדור, משמורת ילדים, מזונות ילדים, הסדרי ראייה, הסכם גירושין, הסכם ממון, כתובה, רכוש, פירוק שיתוף של נכסים משותפים, איזון משאבים, ידועים בציבור, הסכם ממון, אלימות במשפחה, הטרדה מאיימת וצווי הגנה, צוואות וירושות.
משרדינו בעל ידע רב בתחום דיני המשפחה, בקיא בספרות המשפטית ובפסיקה החדשנית ביותר, נוטל חלק בהשתלמויות מקצועיות ובעל ניסיון רב בייצוג וניהול תיקים משפטיים, הן בייצוג בתי המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני.
כמו כן, משרדינו משמש כמרכז גישור לבני זוג וקרובים אשר מבקשים לסיים את הסכסוך בניהם בדרכי נועם וגישור מחוץ לכותלי בית המשפט.
דיני משפחה עם עו"ד מקצועי ומומלץ
היכרות עם מאפיינים שונים של דיני משפחה חשובה לכלל הציבור כי היא יכולה לסייע לבחור עורך דין.
במאמר הבא נסביר מה מיוחד בדיני משפחה, כיצד מוצאים את עורך הדין המתאים ומה תחומי האחריות שלו
בחירה נכונה של עורך דין לדיני משפחה מחייבת היכרות עם תחום ההתמחות שלו.
בניגוד לבחירת עורך דין דיני עבודה שאליו בדרך כלל פונים בשביל לטפל בנושאים כלליים שקשורים אל הקריירה או אל מערכת היחסים עם המעסיק, בדיני משפחה יש נושאים רגישים יותר.
לכן גם בחירת עורך דין לענייני עבודה למשל לא מתבצעת כמו שבוחרים עורך דין שמתמחה בירושות, צוואות, גירושין וכן הלאה.
המאפיינים של דיני משפחה
דיני משפחה מתאפיינים בכך שהם חלים על שורה ארוכה של נושאים.
עוד לפני שבוחרים עורך דין, צריך למשל לזכור שמדובר על התחום המשפטי היחיד שמקיף את כל ההיבטים השונים במשפחה – החל מנישואין, דרך הבאת ילדים לעולם ועד חלילה פטירה.
כמו כן, יש מערכת יחסים ייחודית בין בתי המשפט לענייני משפחה לבין בתי הדין הרבניים שעוסקים בנושאים דומים.
כך בוחרים עורך דין מתאים
החדשות הטובות הן שכיום ניתן לבחור עורך דין שבקיא בדיני המשפחה וזמין עבור הלקוחות לכל שאלה או התלבטות.
בפועל, הדרך לעשות את זה היא לבדוק למשל את המיקום הגיאוגרפי של עורך הדין ואת הזמינות שלו. אם לדוגמה גרים באזור המרכז, יכול להיות שפנייה אל עורך דין משפחה בראשון לציון תהיה הפתרון האופטימאלי.
כמו כן, עורך דין שמתמחה בדיני משפחה חייב להיות איש מקצוע שאותו בוחרים על סמך המלצות וחוות דעת של לקוחות קודמים.
ממי אוספים המלצות על עורך דין?
המלצה מאפשרת ללקוחות חדשים של עורך דין לדעת האם הוא רלוונטי לצרכים שלהם.
בשביל להשתמש בהמלצות בצורה נכונה, יש צורך לקבל אותן מצד גורמים אובייקטיביים.
בדרך כלל, הגורמים האובייקטיביים הראשונים שאליהם פונים הם בעצמם חברים, משפחה או קרובים מהמעגל האישיים.
כמובן שאם לא מכירים אישית אנשים שהשתמשו בשירותי עורך דין והיו מרוצים, אפשר גם להיעזר במידע כללי.
למה לבחור דווקא במשרד שלנו?
המשרד שלנו, ישראלי בן יאיר הוא משרד עורכי דין וגישור המעניק שירותים רבים, בדגש על דיני משפחה-
אצלנו תוכלו לקבל את כל השירותים בקורת גג אמינה אחת, ולזכות ליחס אישי, דיסקרטי ואמין לאורך כל התהליך.
בעמוד המלצות תוכלו לקרוא ביקורות של לקוחות מרוצים מהעבר ומההווה, ואם תיצרו איתנו קשר נוכל לקבוע איתכם פגישה ולערוך היכרות אצלנו במשרד.
תחום דיני משפחה הוא אחד מהתחומים הרחבים ביותר שיש, ובין השאר אנחנו יכולים לעזור לכם בנושאים הבאים:
גירושין
יהודים, אזרחים ותושבי מדינת ישראל חייבים להתגרש במתן גט בבית הדין הרבני. עצם העובדה כי הנישואין נערכו בארץ או בחו"ל – לא רלוונטית. בני זוג יהודים שהינם אזרחי ותושבי המדינה יהיו חייבים להתגרש בבית הדין הרבני. המשמעות היא, שגם אם רציתם להתחמק מהערכאה הדתית, עדיין תאלצו לעבור בעת גירושין בבית הדין הרבני.
חשוב להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה עוד לפני פתיחת הליך הגירושין אשר יסביר לכם מה לעשות, לאיזה ערכאה, מתי לספר לצד השני, מה הן זכויותיכם וייתן לכם את הכלים להתמודד עם ההליך. עורך הדין המתמחה בתחום הגירושין והמעמד האישי, ישמע את כל המסכת העובדתית ולאחריה, יבדוק את מכלול הזכויות ויתווה את הדרך הטקטית הטובה ביותר להגיע לתוצאה הרצויה והמקסימלית בעבור הלקוח.
עוה"ד במשרדינו בעלי ידע רב, וותק וניסיון בכדי להוביל את לקוחותיו להצלחה משפטית וניצחון בעבורו.
הסכם גירושין
הסכם גירושין הינו הסכם בין שני בני הזוג הכולל בתוכו מתן פתרון לכל הסוגיות העולות מחיי הנישואין.
על הסכם הגירושין להיות מקיף ולכלול מגוון נושאים כגון: מעשי הגירושין, חלוקת רכוש, מזונות האישה והילדים, מדור, משמורת הילדים, הסדרי ראייה ועוד נושאים רבים.
חשוב שכל הסכם גירושין יעשה באופן מותאם לאותם הצדדים ותוך ראיית הצרכים האישיים שלהם ויכלול את כל ענייניהם.
הסכם גירושין הוא פתרון הטוב ביותר והאולטימטיבי בעבור בני זוג שמבקשים לערוך הסכם ברוח טובה, ללא תביעות בפני הערכאות המשפטיות.
הסכם גירושין צריך להיות מדויק, ספציפי ולצפות את פני העתיד שיוכל להגן עליכם גם בשנים הבאות.
לאחר שלב עריכת הסכם הגירושין והחתימה עליו, יש לאשר את ההסכם בפני ערכאה שיפוטית מתאימה. היות ומדובר בבני זוג, קמה החובה ליתן תוקף של פסק דין להסכם בפני ערכאה משפטית.
רק הסכם גירושין שיאושר על ידי ערכאה משפטית יהיה בעל תוקף מחייב כלפי שני בני הזוג ולמעט, חריגים שהוצאו בפסיקה.
הסכם גירושין שיערך באופן מקצועי ומקיף יעמוד גם במבחן השנים כשהתעוררו שאלות ומחלוקות (חלילה) בין בני הזוג.
מדובר במסמך החשוב ביותר שילווה את שני בני הזוג להמשך חייהם.
עורכי הדין במשרדינו בעלי וותק וניסיון בעריכת הסכם גירושין מדויק, מקיף ומקצועי אשר ילווה אתכם בעוד שנים רבות.
הסכם ממון
הסכם ממון הוא הסכם שנכרת בטרם הנישואין ו/או במהלכם ומטרתו לעגן את הסכמות הצדדים בנודע לרכוש שלהם. ככל שהסכם הממון יעשה לפני הנישואין הוא יכול להיות מאושר גם על ידי נוטריון. אולם, ככל שמדובר בבני זוג נשואים יש חובה להביא את הסכם הממון לאישור הערכאה המשפטית המתאימה.
להסכם ממון השלכות על העתיד של בני הזוג, יחד ולחוד, ולעיתים גם על ההתנהלות הכלכלית בניהם וכך גם על צאצאיהם ועל כן, יש חשיבות לערוך את ההסכם בצורה מקצועיות ומדויקת.
חלוקת רכוש
במסגרת ההליכים המשפטיים שמתקיימים בין בני הזוג יש להביא גם לחלוקת הרכוש בניהם. אופן חלוקת הרכוש תלויה גם במועד הנישואין של בני הזוג. בעוד שעל בני זוג שנישאו לפני 1974 חלה הלכת השיתוף. בעוד שלפני זוג שנישאו לאחר 1974 חל חוק יחסי ממון התשל"ג, 1973.
קיים הבדל מהותי בין שתי התקופות לעניין חלוקת הנכסים, והבדל נוסף בין הרכוש שנצבר האם ממתנה, ירושה, עסק או דירת מגורים. יש מספר תביעות רכושיות שניתן להגיש בכדי למצות את הזכויות שמגיעות לכל אחד מהצדדים מהרכוש המגיע לו, ולכן חשוב להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני משפחה שיגבש אסטרטגיה מתאימה להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
דמי מזונות
מזונות ילדים
מוטלת על האב לדאוג לכלכלת ילדיו בהגיעם לגיל 18.
הדין העברי קובע כי על אב יהודי לשאת בכל צרכיהם ההכרחיים של הילדים.
צרכים הכרחיים הוכרו בפסיקה כאוכל, ביגוד, הנעלה וכיו"ב. בנוגע ליתר הצרכים שאינם הכרחיים כמו לדוגמא, נסיעות, טיולים, בילוים ומתנות, על האב לשלם בהתאם להשתכרותו.
במסגרת זו, נלקח בחשבון גם ההשתכרות ונכסיו.
מזונות אישה
האישה זכאית למזונותיה כל עוד היא נשואה לבעלה.
חובת הבעל לספק את מזונותיה הינה מדין תורה. כחריג, בתי המשפט הכירו גם במזונות אישה מכוח חוק החוזים במקרים נוספים אחרים.
יש לבחון את השתכרותה של האישה ועוד מגוון רב של פרטים על מנת לבחון אם תהיה זכאית למזונות מבעלה.
מזונות ילדים עד גיל 6
האב חייב לפרנס את הילדים – חובה מוחלטת על כל צרכיהם.
מזונות ילדים מגיל 6 ועד גיל 15
הצרכים ההכרחיים מוטלים על האב ויתר הצרכים, על שני ההורים.
ילדים מעל גיל 15 ועד גיל 18
מזונות הנקבעים מדין צדקה בהתאם ליכולת ההורים.
* החלוקה לפי הגילים, אינה בהכרח תתקיים. לעיתים יש נסיבות מסוימות שבית המשפט יכול להחליט אחרת.
מדור
בנוסף לדמי המזונות על האב לשאת בחלקו במדור (קורת הגג) בעבור חלקם של הילדים לפי 30% לילד אחד, 40% לשני ילדים, 50% לשלושה ילדים על פי הלכת הראל. ע"א 52/87 הראל נ. הראל, פ"ד מה(3) 33, 34-35.
כמו כן, על שני ההורים לשאת ביניהם בהוצאות החינוך של הילדים ובהוצאות הרפואיות אשר לא מכוסות על ידי ביטוח הבריאות הכללי. חלוקה זו תתבצע לרוב בחלקים שווים אולם, בנסיבות מסוימות כמו לדוגמא, פערי השתכרות משמעותיים – יכול שהחלוקה תהיה אחרת.
משמורת ילדים
חוק הכשרות והמשפטית והאפוטרופסות קובע כי שני ההורים ימשיכו להיות אפוטרופוסים טבעיים על ילדיהם. אלא אם כן, הסכימו אחרת ו/או בית משפט קבע אחרת.
ההחזקה של הקטין, שהנה למעשה המשמורת עליו בפועל, נתונה לשיקול דעת ההורים שבהסכמה, יכולים להחליט על משמורת הקטין. בהיעדר הסכמה, יכריע בית המשפט בהתאם לטובת הקטין ובלבד שעד גיל 6 הקטין יהיה במשמורת האם.
נושא המשמורת אינו נושא של מה בכך והוא משתנה ממשפחה אחת לאחרת. במשפחה אחת, ההורים שניהם דומיננטיים ושניהם רוצים במשמורת הילדים ובאחרת, רק אחד מההורים ירצה שהילדים יהיו במשמורתו והצד השני יפגוש בילדיו באמצעות הסדרי ראייה.
בית הדין נוטה לקבל המלצת איש מקצוע כגון, עובד סוציאלי – פקידת סעד אשר תמליץ בעבור המשפחה מי מההורים יהיה המשמורן על הילדים. בשלב זה, ובכל הנוגע למשמורת הקטינים יש חשיבות מכרעת לליווי משפטי הולם.
זמני שהות
זמני שהות או הסדרי השהות כפי שנקראים היום הינם מפגשים שנקבעים בין ההורה שאינו משמורן לילדים. הסדרים אלו באים להקנות לשני הצדדים קשר תקין, רציף, ויציב בין הילדים להורה שאינו משמורן.
אלימות במשפחה
אלימות במשפחה יכולה להיות כנגד בן זוג, הורה או ילד. אלימות אינה חייבת להיות דווקא אלימות פיסית. אלימות כהגדרתה הנה התנהגות כוחנית, בין אם פיזית, מינית, מילולית, רגשית, פסיכולוגית, כלכלית, וזאת מתוך פגיעה או מתוך כוונה לפגוע באחר.
לרשות נפגעי האלימות עומדים מספר סעדים משפטיים הקבועים במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991 ו/או במסגרת צו הגנה שניתן על ידי בית המשפט לענייני משפחה.
קישורים חשובים:
- בקשה ליישוב סכסוך בענייני משפחה – http://elyon1.court.gov.il/
heb/forms/tofes1.pdf - אתר נט המשפט – https://www.court.gov.il/
ngcs.web.site/homepage.aspx - בית הדין הרבני – http://www.rbc.gov.il/Pages/
default.aspxznb